Homepage

Strip Nieuws

Strip Index

Tijdlijn

Zicht op geschiedenis!


Waterbouwdag

 

Strip-personages

Uit: Kuifje

Uit Tom Poes en Olivier B. Bommel

Uit Bakelandt

 • Lodewijk Bakelandt
  zowat de Vlaamse Robin Hood, die strijd levert tegen de Fransen ten tijde van de bezetting door Napoleon. Hij woont en leeft met zijn vrienden op een plek die geheim is, ergens in het Vrijbos, een enorm bos dat van het zuiden van Brugge tot aan de Franse grens komt. Hij heeft het dan ook meestal aan de stok met Franse soldaten...
 • Rooie Zita
  de mooie vriendin van Bakelandt. Maar is ze nu wel degelijk zijn liefje...? Zita is dapper, intelligent en heeft een groot hart, ze houdt van iedereen, en iedereen houdt van haar. Maar ze kan ook behoorlijk koppig uit de hoek komen.
 • Pier den Bult
  de gebochelde spion van de bende. Hij weet steeds overal geheime informatie los te peuteren en verkoopt smokkelwaar op de zwarte markt.
 • Pé Bruneel
  de vriend en luitenant van kapitein Bakelandt. Pé Bruneel is een sterke man, soms wel wat naïef, en verliefd op Rooie Zita.
 • Raoul De Crevecoeur
  is vanuit Roeselare de bevelhebber over de troepen in de streek. Hij is Bakelandts gezworen vijand. Hij maakt sinds jaren jacht op de struikrover, deze vruchteloze jacht is echter uitgegroeid tot een persoonlijke vete...
 • Charles Schulmeister
  de topspion van Napoleon Bonaparte. Hij is sinds jaren een vriend van Bakelandt. Bakelandt en zijn vrienden voeren soms gevaarlijke en delicate opdrachten voor hem uit.

  Verder zijn er nog enkele minder bekende personages:
  .
 • Toontje Meyer
  is vaak een grote hulp voor Bakelandt in hachelijke situaties.
 • Abdel Nasser Charmuta
  de rechterhand van De Crevecoeur, gebruikt vaak de uitroep 'Giaur'. Bakelandt heeft hem reeds het leven gered, iets waarvoor Charmuta hem met het zijne beloonde in album 17.
 • Jacobus De Vos
  schout van Roeselare. Heeft als bijnaam 'het vat'.
 • Sergeant Cudell
  waar De Crèvecoeur opduikt vinden we meestal ook Cudell, en omgekeerd. De sergeant moet de woede-uitvallen van de commandant meermaals incasseren en knapt vaak de vervelende klusjes op die zijn overste hem opdraagt.

 

 

 

 

 

Strips - Nieuws & Achtergronden

Strip Nieuws

Stripliteratuur

Stripmusea

Strip Sites

Stripwinkel

Tijdlijn

Stripreeksen

Strip-personages

Tekenaars / Auteurs

Uitgevers


Historische Index

...... en meer

 


de Koene Ridder

 


 

 

 

 

 

Innitac -only quality has a future

Glasbok - transport van glas

 

 

 

.

 

 

WebWise - voor beelden en verhalen uit de wereldgeschiedenis
(e) info@webwise.nl
copyright © 2022 webwise