Homepage

Strip Nieuws

Strip Index

Tijdlijn

Zicht op geschiedenis!


Waterbouwdag

 

30 maart 2020

Eerste Suske en Wiske luisterboek

Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat het eerste strip van Suske en Wiske verscheen,. Van het eerste album is een gratis luisterversie gemaakt. Twee Vlaamse komieken, Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof, hebben de stemmen voor alle personages in "Rikki en Wiske in Chocowakije" ingesproken, meldt de Belgische zender VRT Nieuws .

In het verhaal "Rikki en Wiske in Chocowakije" is nog geen rol weggelegd voor Suske, die pas voor het eerst voorkomt in tweede album in de reeks "Het eiland Amoras". Samen met haar oudere broer Rikki beleeft Wiske eerst nog haar eerste avontuur.

Na het overlijden van Willy Vandersteen (1913-1990) namen andere schrijvers en tekenaarshet werk van de bedenker van de strip over. Speciaal voor het jubileum maakte een van hen, Paul Geerts, na een pauze van twintig jaar een nieuw Suske en Wiske-album, dat op 1 april 2020 zal verschijnen.

De stripreeks Suske en Wiske is de langstlopende van de Benelux, waar vrijwel elk huishouden een album in de kast heeft staan. Sinds 1945 verschenen in Vlaanderen miljoenen stripalbums. Later werden er meerdere tekenfilms en zelfs een speelfilm gemaakt over de avonturen van de bekende personages, Suske, Wiske, Sidonia, Jerom en Lambiek. Ook de schurk Krimson kwam een aantal keren terug in de verhalen

     
   
  Bron: VRT Nieuws  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strips - Nieuws & Achtergronden

Strip Nieuws

Stripliteratuur

Stripmusea

Strip Sites

Stripwinkel

Tijdlijn

Stripreeksen

Strip-personages

Tekenaars / Auteurs

Uitgevers


Historische Index

...... en meer

 


de Koene Ridder

 


 

 

 

 

 

Innitac -only quality has a future

Glasbok - transport van glas

 

 

 

.

 

 

 

 

 

WebWise - voor beelden en verhalen uit de wereldgeschiedenis
(e) info@webwise.nl
copyright © 2021 webwise