Homepage

Strip Nieuws

Strip Index

Tijdlijn

Zicht op geschiedenis!


Waterbouwdag

 

19 september 2017

Catawiki veilt mogelijk duurste Kuifje ooit

Bij Catawiki wordt deze week een album uit 1943 van stripheld Kuifje aangeboden. Het album zal naar verwachting circa 95.000 euro opbrengen en daarmee het duurste Kuifje-album ter wereld zijn.

Het gaat volgens een persbericht van Catawiki om een album uit 1943 dat bekend staat als de 'alternatieve editie' van het Kuifje-verhaal 'L'lle Noire' ('De Zwarte Rotsen'). Er zijn slechts drie exemplaren van dit album bekend en het album op de veiling is nog eens buitengewoon zeldzaam, omdat volgens Patrick Vranken, stripboekenexpert bij Catawiki, het album in 1943 op vraag van tekenaar Hergé (1907-1983) werd gedrukt in een privé-oplage van slechts tien stuks. Het was bedoeld om naar kranten te sturen die het konden gebruiken om een publicatie over het album voor te bereiden. 

Het album in de veiling is echter nooit verstuurd, maar later door Hergé gebruikt als werkdocument om een moderne versie van het originele album te maken. Het album in de veiling staat dan ook vol met plaatjes met correcties en opmerkingen. Het zeldzame album is daardoor echt uniek.

Naar verwachting zal de opbrengst van het album 95.000 euro kunnen bedragen en daarmee zou dit stripboek het duurste Kuifje-album ooit worden. 

Vorig jaar werd bij Catawiki ook al een bijzonder Kuifje-strip geveild. Het betrof een tekstloze versie van 'Kuifje in Afrika' uit 1948. Het album nog zonder titel en teksten in de tekstballonnen werd voor 40.000 euro door een verzamelaar gekocht. 

 

Klik op het plaatje voor vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strips - Nieuws & Achtergronden

Strip Nieuws

Stripliteratuur

Stripmusea

Strip Sites

Stripwinkel

Tijdlijn

Stripreeksen

Strip-personages

Tekenaars / Auteurs

Uitgevers


Historische Index

...... en meer

 


de Koene Ridder

 


 

 

 

 

 

Innitac -only quality has a future

Glasbok - transport van glas

 

 

 

.

 

 

 

 

 

WebWise - voor beelden en verhalen uit de wereldgeschiedenis
(e) info@webwise.nl
copyright © 2021 webwise