5 februari 2016
Corentin na 42 jaar terug van weg geweestMaar liefst vier decennia na het verschijnen van het laatste album, keert Corentin in mei 2016 terug. Tekenaar Christophe Simon legt de laatste hand aan de strip over de jonge Bretoense wees die aan boord van een driemaster zijn weg naar India vond. Uitgeverij Lombard heeft alvast een aantal schetsen vrijgegeven.
Het laatste album van Corentin van de hand van tekenaar Paul Cuvelier verscheen in 1974. Kort daarna overleed Cuvelier, en er is nooit meer een nieuw verhaal verschenen. Simon pakt de draad nu weer op, op basis van een oud en kort Corentin-verhaal van scenarist Jean Van Hamme: De drie parels van Sa-Skyia. Corentin wordt in dat verhaal ten onrechte beschuldigd van het stelen van drie parels van onschatbare waarde, en dreigt verbannen te worden. Met zijn vrienden Kim, Moloch en Beelzebub moet hij op zoek naar de echte dief om zijn eer te redden.
De eerste tekeningen die Lombard heeft vrijgegeven zien er prachtig uit en zitten boordevol details, helemaal in de stijl van de oude albums van Corentin. Scenarist Jean Van Hamme hoopt op een herdruk van de reeks als dit nieuwe verhaal goed in de smaak valt. De hele reeks telt slechts zeven albums. Of De drie parels van Sa-Skyia ook in het Nederlands verschijnt, is nog niet duidelijk.
bron: Stripjournaal
Alex (origineel Alix) is een Franse stripreeks die zich afspeelt in de klassieke oudheid (vanaf het jaar 53 v.Chr.), toen het Romeinse Rijk werd geregeerd door het eerste triumviraat.
Over de jonge bankbediende Vasco, die in dienst is van de Tolomei-bank van zijn oom. Hij maakt regelmatig verre reizen en beleeft daarbij vele avonturen in het 14e-eeuwse Europa.
Aan het einde van de Honderdjarige Oorlog (eerste helft 15e eeuw) beleeft Tristan, een meesterbeeldhouwer, allerlei avonturen voornamelijk in Frankrijk al spelen zich enkele verhalen ook af in Engeland en Italië. Hij is bevriend met Gilles de Rais, 'Maarschalk van Frankrijk' en berucht voor zijn kinderverkrachtingen en -moorden. Dit is dan ook een wederkerend thema in de verhalen net zoals alchemie, magie, satan en machtsmisbruik van de kerk. Ook andere historische figuren zoals Karel VII van Frankrijk en dauphin Lodewijk XI van Frankrijk verschijnen ten tonele.
In 390 v. Chr. rukten de Galliërs onder hun aanvoerder Brennus Italië binnen, versloegen de Romeinen en namen Rome in, behalve het Capitool. Zij sloegen het beleg om het Capitool. De Romeinen stelden toen vóór, den aftocht der Galliërs te kopen voor 1000 pond goud. De Romeinen komen met het goud en men gaat het wegen. Doch toen verwijt men de Galliërs, dat zij te zware gewichten gebruiken. Waarop de aanvoerder der Galliërs, Brennus, zijn zware zwaard trekt en in de weegschaal der gewichten werpt, zeggend: „Vae Victis”, wee den overwonnenen.Deze uitdrukking wordt tegenwoordig nog wel overdrachtelijk gebruikt om te zeggen, dat wie door ’t noodlot getroffen is, niet veel tegemoetkoming verwachten kan.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.