Homepage

Strip Nieuws

Strip Index

Tijdlijn

Zicht op geschiedenis!


Waterbouwdag

 

5 februari 2016

Corentin na 42 jaar terug van weg geweest

Maar liefst vier decennia na het verschijnen van het laatste album, keert Corentin in mei 2016 terug. Tekenaar Christophe Simon legt de laatste hand aan de strip over de jonge Bretoense wees die aan boord van een driemaster zijn weg naar India vond. Uitgeverij Lombard heeft alvast een aantal schetsen vrijgegeven.

Het laatste album van Corentin van de hand van tekenaar Paul Cuvelier verscheen in 1974. Kort daarna overleed Cuvelier, en er is nooit meer een nieuw verhaal verschenen. Simon pakt de draad nu weer op, op basis van een oud en kort Corentin-verhaal van scenarist Jean Van Hamme: De drie parels van Sa-Skyia. Corentin wordt in dat verhaal ten onrechte beschuldigd van het stelen van drie parels van onschatbare waarde, en dreigt verbannen te worden. Met zijn vrienden Kim, Moloch en Beelzebub moet hij op zoek naar de echte dief om zijn eer te redden.

De eerste tekeningen die Lombard heeft vrijgegeven zien er prachtig uit en zitten boordevol details, helemaal in de stijl van de oude albums van Corentin. Scenarist Jean Van Hamme hoopt op een herdruk van de reeks als dit nieuwe verhaal goed in de smaak valt. De hele reeks telt slechts zeven albums. Of De drie parels van Sa-Skyia ook in het Nederlands verschijnt, is nog niet duidelijk.

bron: Stripjournaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strips - Nieuws & Achtergronden

Strip Nieuws

Stripliteratuur

Stripmusea

Strip Sites

Stripwinkel

Tijdlijn

Stripreeksen

Strip-personages

Tekenaars / Auteurs

Uitgevers


Historische Index

...... en meer

 


de Koene Ridder

 


 

 

 

 

 

Innitac -only quality has a future

Glasbok - transport van glas

 

 

 

.

 

 

 

 

 

WebWise - voor beelden en verhalen uit de wereldgeschiedenis
(e) info@webwise.nl
copyright © 2021 webwise