Home

Strip index

Geschiedenis

met webwise meer strips!


 

Tijdlijn

Stripseries

Personages

Geschiedenis

Historische figuren

Tekenaars / Auteurs

 

Waterbouwdag

 

8 maart 2014

MOOCs zijn de toekomst

Een Massive open online course (MOOC) is een cursus, ingericht op massale deelname, waarbij het cursusmateriaal wordt verspreid over het web en de deelnemers dus niet aan een locatie gebonden zijn. De cursus is geen bijeenkomst maar eerder een manier van aansluiten van gedistribueerde docenten en leerlingen over een gemeenschappelijk onderwerp of in het veld van het cursus. Verwacht wordt dat de opkomst van MOOCs een belangrijke druk zal uitoefenen op het businessmodel van universiteiten.

  • cMOOC is de duiding voor connectivist MOOCs die gebaseerd zijn op de connectivisme theorie van leren waarbij de netwerken informeel worden ontwikkeld, deze vorm van E-learning maakt vaak gebruik van op opensourcesoftware gebaseerde elektronische leeromgevingen.
  • xMOOCs hebben een gedragsmatige aanpak en zijn meestal de online versie van tradionele leer methodieken

De eerste MOOC was de CCK08 in 2008 van George Siemens en Stephen Downes. David Wiley's Introduction to Open Education cursus kan je zien als een voorloper van de MOOCs.

Voortvloeiend uit OpenCourseWare en initiatieven zoals het Open Learning Initiative deden in de herfst van 2011 160.000 studenten in 190 landen mee aan de massive open online course kunstmatige intelligentie van Stanford. In de daarop volgende maanden werden MITx, edX, Harvardx, Coursera en Udacity opgericht.

Uit een onderzoek in 2013 blijkt dat wereldwijd 80 procent van de MOOC studenten uit de rijkste en meest goed opgeleide 6 procent van de bevolking komt. De MOOC providers proberen via verschillende manieren om het aanbod toegankelijker te maken voor een groter deel van de bevolking.

 

 

Nieuws

Nieuws berichten

Stripmusea

Achtergronden

Literatuur

Stripsites

Uitgevers

Stripwinkels

Uw bericht

op webwise ?

Aanmelden


 


CME - Construction Management and Engineering


 

 

 

 

 

Wired

 

 

 

 

.

 

 

WebWise - historische stripverhalen
(e) info@webwise.nl
copyright © 1995-2017 webwise